• منتديات شباب الرافدين .. تجمع عراقي يقدم محتوى مميز لجميع طلبة وشباب العراق .. لذا ندعوكم للانضمام الى اسرتنا والمشاركة والدعم وتبادل الافكار والرؤى والمعلومات. فأهلاَ وسهلاَ بكم.

ملف كيك روعة

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Daleen
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
  • الردود الردود 2
  • المشاهدات المشاهدات 610

Daleen

من أهلنا
إنضم
2020-08-10
المشاركات
34,214
مستوى التفاعل
17,992
النقاط
117
الإقامة
Baghdad
جوهرة
დ344,129
الجنس
أنثى
ملف كيك روعة

جاتوه شاتوه

المقادير
كوب دقيق _ كوب لبن _ كوب سكر - كوب إلا ربع زيت _2 بيضة _نص كوب كاكاو خام _ معلقة كبيرة بيكنج بودر _ ربع معلقة فانيليا _ رشة ملح
الطريقه
فى الخلاط اضربى السكر مع اللبن وانزلى بالكاكاو وبعدين الزيت وطلعى على جنب كوب إلا ربع من الخليط وبعدين انزلى بالبيض والفانيليا وانزلى بالخليط السائل على الخليط الجاف الدقيق والبيكنج بودر ورشه الملح وقلبى من تحت لفوق وهاتى الصينيه الوسط فى الطقم المستطيل الألومنيوم وحطى ورقة زبده فى القعر وادهنى اجناب الصينيه وورقة الزبده بفرشه زيت وانزلى بالخليط ودخليه الفرن على 180 ويكون شغال من قبلها بربع ساعه ولما تستوى طلعيها من الصنيه وسبيها تهدى شويه ووزعى الخليط اللى طلعناه فى الأول على الوش وبالف هنا

كيكة الزباد

المقادير
225 جرام دقيق _ 200 جرام سكر _ 150 جرام زبادى _ 135 جرام زيت _ 3 بيضة _ 15 جرام بيكنج بودر _فانيليا
الطريقه
بالمضرب الكهربى اضربى البيض مع السكر والفانيليا لحد ما تبقى كريمى ونزلى الزيت سرسوب وبعدين انزلى بالزبادى واضربى شويه واطفى المضرب وانزلى بخليط الدقيق مع البيكنج بودر معلقة معلقة وقلبى من تحت لفوق علشان ما تهبطش وانزلى بالخليط فى صينيه مقاس 26 مدهونه بالسمنة ودخليها الفرن على درجة حرارة 160

كب كيك ريد فلفيت

المقادير
3كوب دقيق _ 4بيضه _ فانيليا -2كوب سكر بودره _ 4 معلقة كبيرة زبده _ 2ملعقة كبيرة كاكاو _ لون احمر
ملعقة خل _ ربع معلقة كربوناتو _رشة ملح
الطريقه
اضربى الزبده مع السكر لحد ما تبقى كريمى وانزلى بالبيضه والفانيليا وانزلى بالكاكاو وبعدين دوبى اللون الأحمر فى اللبن وانزلى بيه وقلبى وانزلى بالدقيق ورشة الملح وقلبى وآخر حاجه انزلى بالكربوناتو والخل وقلبى وصبى الخليط فى ورق الكب كيك ودخليه الفرن ساخن على درجة حرارة 180 وسبيه يبرد وزوقيه بكريمة الذبده
كريمة الذبده
نص كوب زبده _كوب سكر بودره _ 1/8 كيلو كريم شانتيه ويكون مخفوق
الطريقه
اضربى الذبده مع السكر لحد ما تبقى كريمى وانزلى بالكريمة وقلبيه
FB_IMG_1612435441822.jpgFB_IMG_1612435445769.jpg
 
ملف كيك روعة

جاتوه شاتوه

المقادير
كوب دقيق _ كوب لبن _ كوب سكر - كوب إلا ربع زيت _2 بيضة _نص كوب كاكاو خام _ معلقة كبيرة بيكنج بودر _ ربع معلقة فانيليا _ رشة ملح
الطريقه
فى الخلاط اضربى السكر مع اللبن وانزلى بالكاكاو وبعدين الزيت وطلعى على جنب كوب إلا ربع من الخليط وبعدين انزلى بالبيض والفانيليا وانزلى بالخليط السائل على الخليط الجاف الدقيق والبيكنج بودر ورشه الملح وقلبى من تحت لفوق وهاتى الصينيه الوسط فى الطقم المستطيل الألومنيوم وحطى ورقة زبده فى القعر وادهنى اجناب الصينيه وورقة الزبده بفرشه زيت وانزلى بالخليط ودخليه الفرن على 180 ويكون شغال من قبلها بربع ساعه ولما تستوى طلعيها من الصنيه وسبيها تهدى شويه ووزعى الخليط اللى طلعناه فى الأول على الوش وبالف هنا

كيكة الزباد

المقادير
225 جرام دقيق _ 200 جرام سكر _ 150 جرام زبادى _ 135 جرام زيت _ 3 بيضة _ 15 جرام بيكنج بودر _فانيليا
الطريقه
بالمضرب الكهربى اضربى البيض مع السكر والفانيليا لحد ما تبقى كريمى ونزلى الزيت سرسوب وبعدين انزلى بالزبادى واضربى شويه واطفى المضرب وانزلى بخليط الدقيق مع البيكنج بودر معلقة معلقة وقلبى من تحت لفوق علشان ما تهبطش وانزلى بالخليط فى صينيه مقاس 26 مدهونه بالسمنة ودخليها الفرن على درجة حرارة 160

كب كيك ريد فلفيت

المقادير
3كوب دقيق _ 4بيضه _ فانيليا -2كوب سكر بودره _ 4 معلقة كبيرة زبده _ 2ملعقة كبيرة كاكاو _ لون احمر
ملعقة خل _ ربع معلقة كربوناتو _رشة ملح
الطريقه
اضربى الزبده مع السكر لحد ما تبقى كريمى وانزلى بالبيضه والفانيليا وانزلى بالكاكاو وبعدين دوبى اللون الأحمر فى اللبن وانزلى بيه وقلبى وانزلى بالدقيق ورشة الملح وقلبى وآخر حاجه انزلى بالكربوناتو والخل وقلبى وصبى الخليط فى ورق الكب كيك ودخليه الفرن ساخن على درجة حرارة 180 وسبيه يبرد وزوقيه بكريمة الذبده
كريمة الذبده
نص كوب زبده _كوب سكر بودره _ 1/8 كيلو كريم شانتيه ويكون مخفوق
الطريقه
اضربى الذبده مع السكر لحد ما تبقى كريمى وانزلى بالكريمة وقلبيه

شكرا جزيلا على المشاركة
بانتظار المزيد من الابداع دوما
تحيتي ..
 
كالعادة إبداع وتواصل واستمرار ية في رفد المنتدى الشبابي بالمشاركات شكراً لكم بانتظار الجديد القادم دمتم بكل خير
 
عودة
أعلى أسفل