غزل
مراقبة عام شباب الرافدين
#المقادير
نصف كوب زبدة او سمنة
٣/٤ كوب سكر بودرة
بيضة
٢ كوب دقيق
١/٤ كوب حليب
٢ معلقة كبار نشا
فانيليا
رشة ملح
معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
√ لعمل بسكويت نشا الشيكولاتة نحط ٤ معالق كبار كاكاو على نفس المقادير ونعجنها لحد ما يختلط زين ونشكلوا لو حسيتوا انوا فاتح زودوا معلقة كاكاو
#طريقة_التحضير
نخفق الزبدة الطرية مع السكر البودرة بالخفاقه الكهرباء لحد ما تبقي كريميه وبعدها نحط البيضة والفانيليا ورشة الملح ونضرب شويا وبعدها نحط النشا علي الدقيق والبيكنج بودر ونقلبهم ونحطهم على الخليط اللي ضربناه ونضرب بالمضرب ونحط جزء من الدقيق وجزء من الحليب ونخلط وجزء ثاني من الدقيق ومن اللبن ونخل واول ما العجينة تلم نوقف ونحطها في كيس حلواني ونشكل البسكويت وندخله الفرن على درجة حرارة ١٨٠ لحد ما ياخد لون ذهبي من تحت ونودده والاول ممكن نشكل ٣ وحدات ندخلهم الفرن نجرب لو فرش يبقي محتاج دقيق يبقي نزيد دقيق علي باقي العجين ونشكله
"وبألف هنا