طاجن بسلة باللحم :-
المقادير :-
- 50 جرام سمن
- 100 جرام بصل مكعبات صغير
- 5 فصوص ثوم مفروم
- ½ كيلو جرام لحم بتلو صغير مكعبات متوسطة
- ½ كيلو جرام بسلة
- 100 جرام جزر مكعبات صغيرة
- 250 مللي ماء مغلى
- 450 جرام طماطم مبشورة
- 100 جرام صلصه
- 250 مللي شوربه
- 2 مكعب مرقة دجاج
- 5 جرام ملح
- 5 جرام فلفل أسود
طريقة التحضير :-
-نشوح البصل والثوم فى اناء على النار وعندما يدبل نضيف اللحمه ننتظر دقائق قليلة .
-نضيف الجزر ثم نضيف الماء المغلى ونتركها تنضج على نار هادئة.
-عندما تبدأ اللحمه فى النضج نضيف الطماطم والصلصة والشوربة.
-نضع التوابل ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف البسلة ونتركها تغلى ونرفعها من على النار.
-نضعها فى طاجن وندخلها الفرن حتى تأخذ اللون المطلوب.
![FB_IMG_1638814505809.jpg FB_IMG_1638814505809.jpg](https://shababalrafedain.com/data/attachments/114/114447-a08a4c078937a4404ed8c6a837ed34a3.jpg)
المقادير :-
- 50 جرام سمن
- 100 جرام بصل مكعبات صغير
- 5 فصوص ثوم مفروم
- ½ كيلو جرام لحم بتلو صغير مكعبات متوسطة
- ½ كيلو جرام بسلة
- 100 جرام جزر مكعبات صغيرة
- 250 مللي ماء مغلى
- 450 جرام طماطم مبشورة
- 100 جرام صلصه
- 250 مللي شوربه
- 2 مكعب مرقة دجاج
- 5 جرام ملح
- 5 جرام فلفل أسود
طريقة التحضير :-
-نشوح البصل والثوم فى اناء على النار وعندما يدبل نضيف اللحمه ننتظر دقائق قليلة .
-نضيف الجزر ثم نضيف الماء المغلى ونتركها تنضج على نار هادئة.
-عندما تبدأ اللحمه فى النضج نضيف الطماطم والصلصة والشوربة.
-نضع التوابل ملح وفلفل ومكعب مرق ونضيف البسلة ونتركها تغلى ونرفعها من على النار.
-نضعها فى طاجن وندخلها الفرن حتى تأخذ اللون المطلوب.
![FB_IMG_1638814505809.jpg FB_IMG_1638814505809.jpg](https://shababalrafedain.com/data/attachments/114/114447-a08a4c078937a4404ed8c6a837ed34a3.jpg)