Dunea
من أهلنا
اسم الوصفه شاورما الفراخ في الفرن
المقادير
كيلو صدور دجاج شرائح
علبه زبادي صغيره
ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقتان كبار عصير ليمون
1/4 فنجان خل
ملعقه ص توم بورد
ملعقه صغيره سبع بهارات او بهارات الشاورما
ملعقه ص ببريكا
نص م ص فلفل اسود
نص م ص كمون
نص م ص ببريكا
التحضير
في اناء نضع المقادير ونخلطهم جيدا ثم نضع شرائح الفراخ ونتركها علي الاقل ساعتين او اكثر في الثلاجه ثم نحضر بطاطسه كبيره او اثنان وناخذ منها جزء كي نضعها ثابته علي الصنيه اللي هتدخل الفرن ونغلف البطاطس بورق فويل كي لا تحترق او بصله بنفس الفكره ونضع فيها اسياخ خشبيه سميك شويه ونضع قطع الفراخ فيها كما رأيتم امامكم وندخلها الفرن لمدة ساعتين علي الرف الاسفل وبعد نصف ساعة نضع كوب مياة حتي تنضج تمام من البخار وكل ماتجف المياه نضع تاني حتي يكتمل سواها ثم نشغل الشوايه لو محتاجه لون اكثر وتقدم كما تحب وبالف هنا
انا قدمتها مع خبر التورتيلا وعملته معاكم وبطاطس وحلقات من البصل بالسماق وخيار اخضر ومخلل خيار وشرائح طماطم وكابوتش بنفسجي وكاتشب وتوميه وبرضه عملت معاكم التوميه قبل كدا
المقادير
كيلو صدور دجاج شرائح
علبه زبادي صغيره
ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقتان كبار عصير ليمون
1/4 فنجان خل
ملعقه ص توم بورد
ملعقه صغيره سبع بهارات او بهارات الشاورما
ملعقه ص ببريكا
نص م ص فلفل اسود
نص م ص كمون
نص م ص ببريكا
التحضير
في اناء نضع المقادير ونخلطهم جيدا ثم نضع شرائح الفراخ ونتركها علي الاقل ساعتين او اكثر في الثلاجه ثم نحضر بطاطسه كبيره او اثنان وناخذ منها جزء كي نضعها ثابته علي الصنيه اللي هتدخل الفرن ونغلف البطاطس بورق فويل كي لا تحترق او بصله بنفس الفكره ونضع فيها اسياخ خشبيه سميك شويه ونضع قطع الفراخ فيها كما رأيتم امامكم وندخلها الفرن لمدة ساعتين علي الرف الاسفل وبعد نصف ساعة نضع كوب مياة حتي تنضج تمام من البخار وكل ماتجف المياه نضع تاني حتي يكتمل سواها ثم نشغل الشوايه لو محتاجه لون اكثر وتقدم كما تحب وبالف هنا
انا قدمتها مع خبر التورتيلا وعملته معاكم وبطاطس وحلقات من البصل بالسماق وخيار اخضر ومخلل خيار وشرائح طماطم وكابوتش بنفسجي وكاتشب وتوميه وبرضه عملت معاكم التوميه قبل كدا