• منتديات شباب الرافدين .. تجمع عراقي يقدم محتوى مميز لجميع طلبة وشباب العراق .. لذا ندعوكم للانضمام الى اسرتنا والمشاركة والدعم وتبادل الافكار والرؤى والمعلومات. فأهلاَ وسهلاَ بكم.

الخبز الفرنسي

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Dunea
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
  • الردود الردود 5
  • المشاهدات المشاهدات 352

Dunea

من أهلنا
إنضم
2021-06-22
المشاركات
11,222
مستوى التفاعل
5,020
النقاط
117
الإقامة
رمادي
جوهرة
დ39,025
الجنس
أنثى
الخبز الفرنسي
المقادير:
- معلقة كبيرة خميرة
- معلقة كبيرة سكر
- 2 معلقة صغيرة ملح
- كوبين ونصف ماء دافي
- 5 : 6 أكواب طحين لجميع الأغراض - لحد الحصول على القوام المظبوط
طريقة التحضير:
- اخلطي الخميرة والسكر والملح والماء الدافي امزجي المكونات وسيبيها لمدة ربع ساعة لحد ما الخميرة تتفاعل.
- ضيفي 5-6 أكواب من الدقيق تدريجيًا لحد ما تحصل على القوام المظبوط. لازم العجينة تكون طرية ومش لزجة.
- شكلي العجينة كرة ناعمة ولطيفة وحطيها في طبق كبير مدهون زيت وغطيها بفوطة مطبخ نظيفة وسيبيها تخمر في مكان دافي لحد ما ترتفع حجمها يتضاعف.
- اضربيها ونعميها، وسيبيها ترتفع مرة كمان.
- شكليها في شكلين كبار مستطيل وممكن تشكليها أرغفة صغيرة أو حتى كعكات.
- حطيها في صينية كبيرة مدهونة بالزيت أو في صينية خبز فرنسية وغطيها بفوطة وسيبيها ترتفع مرة كمان، حوالي 30-40 دقيقة.
- اعملي شقوق فوق الأرغفة بسكينة مسننة.
- اخلطي بياض بيضة ونصف معلقة صغيرة ملح وادهني بيها الأرغفة.
- اخبزيها على درجة حرارة 200 لمدة 25 دقيقة أو لحد لون القاع يبقى بني شوية ومقرمش، ويكون الجزء العلوي جميل ولونه ذهبي.
- خرجي الصينية وسيبيها تبرد على رف شبكي.

FB_IMG_1638290398417.jpg
 
دُمتَمْ بِهذآ الع ـطآء أإلمستَمـرٍ
يُسع ـدني أإلـرٍد على مـوٍأإضيعكًـم
وٍأإألتلـذذ بِمـآ قرٍأإتْ وٍشآهـدتْ
تـقبلـوٍ خ ـآلص احترامي
 
كالعادة إبداع وتواصل واستمرار ية في رفد المنتدى الشبابي بالمشاركات شكراً لكم بانتظار الجديد القادم دمتم بكل خير
 
عودة
أعلى أسفل