Daleen
من أهلنا
المقادير:
كوب زبدة سايلة
٣ كوب دقيق منخول ٣ مرات
٤ بيضات
٣/٤ كوب كريمة لباني
كوب ونصف سكر
٤ معالق كبار نسكافيه
كيس بيكنج بودر
فانيليا
رشة ملح
معلقة قرفة صغيرة وممكن الاستغناء عنها
الطريقة:
نضرب السكر مع الزبدة كويس وبعد كدة ننزل البيض بيضة بيضة والفانيليا وبعد كدة ننزل الكريمة اللباني ونخلط وبعد كدة ننزل المكونات الجافة بعد ما نخلطها مع بعض اللي هي الدقيق ورشة الملح والبيكنج بودر ولو حابين معلقة القرفة الصغيرة ونخلط كويس وبعد كدة ندوب النسكافيه في ربع كوب ماء ساخن كويس ونحطها علي الخليط ونقلبوا ونحط الخليط في قالب مدهون زبدة ودقيق وندخلها الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ لمدة ٣٠ دقيقة تتطلع تهدي خالص ونحط عليها صوص الكراميل وبالهنا والشفا...
كوب زبدة سايلة
٣ كوب دقيق منخول ٣ مرات
٤ بيضات
٣/٤ كوب كريمة لباني
كوب ونصف سكر
٤ معالق كبار نسكافيه
كيس بيكنج بودر
فانيليا
رشة ملح
معلقة قرفة صغيرة وممكن الاستغناء عنها
الطريقة:
نضرب السكر مع الزبدة كويس وبعد كدة ننزل البيض بيضة بيضة والفانيليا وبعد كدة ننزل الكريمة اللباني ونخلط وبعد كدة ننزل المكونات الجافة بعد ما نخلطها مع بعض اللي هي الدقيق ورشة الملح والبيكنج بودر ولو حابين معلقة القرفة الصغيرة ونخلط كويس وبعد كدة ندوب النسكافيه في ربع كوب ماء ساخن كويس ونحطها علي الخليط ونقلبوا ونحط الخليط في قالب مدهون زبدة ودقيق وندخلها الفرن علي درجة حرارة ١٨٠ لمدة ٣٠ دقيقة تتطلع تهدي خالص ونحط عليها صوص الكراميل وبالهنا والشفا...