مرقه الدجاج او اللحم

Daleen

من أهلنا
عضو في شباب الرافدين
إنضم
2020-08-10
المشاركات
30,530
مستوى التفاعل
16,879
النقاط
117
الإقامة
Baghdad
جوهرة
დ88,622
الجنس
أنثى
اعملى مرقه الدجاج او اللحم ف البيت اصح وانضف واطعم بتاعت بره خطر جدا ع الصحه

FB_IMG_1612955227023.jpg

الطريقه

المقادير

كوب كبير شوربة دسمه
٢ ملعقة دقيق
٣ملعقة سمن
بهارات....مشكله.....ملح.. توم وبصل بودر .... كوركم...جنزبيل

الطريقة
توضع حله على النار مضاف لها السمن ..ننزل بالبهارات اولا السمن ياخد طعم البهارات لمدة دقيقة
نضيف الدقيق ونقلب حتى يصير لونه اصفر ولا تزيدى فى التحمير الا يحرق فى السمن وان احتاج الدقيق سمن ضيفى حتى لا يحترق ......فى دقيق بيشرب السمن
ضيفى الشوربة تدريجيا وقلبى لما يختفى الجزء اللى ضيفته ضفى وقلبى حتى يصير ناعم كريمى
صبى المقدار فى قالب الثلاجة
وضعيه فى الفريزر حتى يتجمد وبعده لفى مكعب مكعب فى ورق زبده ...أو ورق فويل أو توضع المكعبات فى علبه وتوضع فى الفريزر .....عند الاستعمال من الفريزر....على الحله...لا تتركيها تفك من التلج

الشوربه....ممكن بنفس الطريقة ويتنوع نوع المرقة على حسب مسلوق فيها لحم او دجاج

شوربة الخضار
بنفس الطريقة ....ولكن اسلقى الخضار ....فى ميه واضربيه فى الخلاط وصفيه وقومى بنفس خطوات الاعداد

بألف هنا
الطريقة خاصة من مطبخى
والصور منتقاه من الفيس
 

Ibn AliraQ

ヅ واحد من الناس ヅ
المدير العام للمنتديات
إنضم
2018-08-28
المشاركات
16,930
مستوى التفاعل
6,415
النقاط
297
الإقامة
العراق
الموقع الالكتروني
www.shababalrafedain.com
جوهرة
დ10,796
الجنس
ذكر
اعملى مرقه الدجاج او اللحم ف البيت اصح وانضف واطعم بتاعت بره خطر جدا ع الصحه


الطريقه

المقادير

كوب كبير شوربة دسمه
٢ ملعقة دقيق
٣ملعقة سمن
بهارات....مشكله.....ملح.. توم وبصل بودر .... كوركم...جنزبيل

الطريقة
توضع حله على النار مضاف لها السمن ..ننزل بالبهارات اولا السمن ياخد طعم البهارات لمدة دقيقة
نضيف الدقيق ونقلب حتى يصير لونه اصفر ولا تزيدى فى التحمير الا يحرق فى السمن وان احتاج الدقيق سمن ضيفى حتى لا يحترق ......فى دقيق بيشرب السمن
ضيفى الشوربة تدريجيا وقلبى لما يختفى الجزء اللى ضيفته ضفى وقلبى حتى يصير ناعم كريمى
صبى المقدار فى قالب الثلاجة
وضعيه فى الفريزر حتى يتجمد وبعده لفى مكعب مكعب فى ورق زبده ...أو ورق فويل أو توضع المكعبات فى علبه وتوضع فى الفريزر .....عند الاستعمال من الفريزر....على الحله...لا تتركيها تفك من التلج

الشوربه....ممكن بنفس الطريقة ويتنوع نوع المرقة على حسب مسلوق فيها لحم او دجاج

شوربة الخضار
بنفس الطريقة ....ولكن اسلقى الخضار ....فى ميه واضربيه فى الخلاط وصفيه وقومى بنفس خطوات الاعداد

بألف هنا
الطريقة خاصة من مطبخى
والصور منتقاه من الفيس

شكرا جزيلا على المشاركة
بانتظار المزيد من الابداع دوما
تحيتي ..
 

سليم البصري

مشرف مساحة حرة
كادر اشراف المنتديات
إنضم
2019-05-25
المشاركات
17,747
مستوى التفاعل
4,804
النقاط
117
الإقامة
الانبار
جوهرة
დ17,875
الجنس
ذكر
كالعادة إبداع وتواصل واستمرار ية في رفد المنتدى الشبابي بالمشاركات شكراً لكم بانتظار الجديد القادم دمتم بكل خير
 
أعلى